/img/slider/11/thumbnail.webp?v=bcfac6ba837901977f6feac5f5ed3ff8
Да изградим бъдеще заедно
КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

„Дни на здравословните и безопасни условия на труд” с Aliplast Group

На 29-30 август 2023 г. се проведе второто издание на проект „Дни на здравословните и безопасни условия на труд”. Общо повече от 400 служители на Aliplast Group участваха в обучението и бяха проведени 735 цикъла на обучение.

Тази година на нашите служители бяха предложени 5 обучителни модула:

  • „Здрав гръбнак” – в уюта на перголите, на чист въздух, личният треньор показа на всеки участник как лесно да се грижи за гръбнака си след тежък работен ден. Тъй като спецификациите на работата варират, в зависимост от позата, личният треньор адаптира упражненията към нуждите на всеки участник.
  • „Изпитване на предпазни средства” – Този уъркшоп даде възможност на участниците да тестват защитните средства, които използват при работа заедно с треньора.
  • „Зона за безопасно шофиране” – Безопасността също е важна за нас по пътя към и от работа, затова беше организирана тренировка за симулиране на преобръщане в превозно средство.
  • "VR очила" – благодарение на използването на VR очила, всеки участник в уъркшопа беше пренесен във виртуална реалност, където го очакваха силни изживявания (бягство от горяща сграда или първа помощ).
  • "Експлозии" – опасността от експлозии в нашия завод е реална, затова имаше демонстрации на прахови експлозии от праховата боя, използвана в бояджийския цех.

Кои бяха най-популярните модули? Това бяха класовете „Експлозии” и „Зона за безопасно шофиране”, които привлякоха над 200 души. Служителите също оцениха упражненията „Здрав гръбнак”, проведени под нашата пергола NUUN ECO.

Нашата цел е непрекъснато да подобряваме безопасността и комфорта на служителите на Aliplast Group.

„Дните на здравословните и безопасни условия на труд” са не само насърчаване на безопасността сред служителите, но имат и реални резултати по отношение на познаването на основните принципи на здравословните и безопасни условия на труд.

 

Посетете другите ни сайтове
Aliplast Extrusion, Corialis