/img/slider/12/thumbnail.webp?v=9d31debdcfa8f74cd791d7990ec0edc6

Основател

Aliplast Group – Aliplast Sp. z o.o.  (сегмент алуминиеви системи) и Aliplast Extrusion Sp. z o.o. (производство на алуминиеви профили).

Aliplast Sp. z o.o. е основана през 2002 г. с участието на белгийския концерн Aliplast, произвеждащ алуминиеви системи от 1984 г. В резултат на установеното партньорство в Полша се появи дистрибуторската мрежа на Aliplast и производствената линия за алуминиеви системи.

От самото начало на своята дейност компанията Aliplast се фокусира върху инвестиции и развитие, като същевременно поддържа най-доброто качество на предлаганите продукти и върху внедряването на нови иновативни решения в системите от алуминиеви профили. Технологичният парк на компанията се състои от два вертикални цеха за прахово боядисване, два хоризонтални цеха за прахово боядисване, спомагателна линия за лакиране, анодизираща инсталация и CNC отдел. Динамиката на продажбите, постоянно разширяващият се списък на получателите от Полша, Европа и САЩ бяха забелязани на пазара. Aliplast е носител на много престижни отличия и награди от промишлени и бизнес организации. Компанията се фокусира върху екологични решения; през 2021 г. алуминиевите системи за прозорци и врати, произведени от Aliplast, спечелиха сребърен сертификат Cradle to Cradle.

Групата Aliplast има близо 1000 служители, а производствените и складовите ѝ площи заемат почти 60 хиляди м2.

Aliplast Sp. z o.o.  (сегмент алуминиеви системи) и Aliplast Extrusion Sp. z o.o. (производство на алуминиеви профили) са част от международната група CORIALIS.

CORIALIS CorInnovative Aluminium Integrated Solutions е международна група, състояща се от следните компании:  Aliplast Aluminium Systems в Белгия, Profils Systèmes във Франция, Smart System във Великобритания, Aliplast Aluminium Systems и Aliplast Extrusion в Полша, JMD Systems, Lingote Aluminios S.A. в Португалия и Centroalum S.A. в Испания.

Посетете другите ни сайтове
Aliplast Extrusion, Corialis